De vorige bijeenkomst is op 17 januari 2020 plaatsgevonden (locatie: NoLimit, Geldershoofd 80, 1103 BG Amsterdam). De volgende bijeenkomst vindt op 6 maart 2020 plaats (locatie: Anansi, Daalwijkdreef 11, 1102 RN Amsterdam). Beide activiteiten betreffen de uitvoering van het project getiteld ‘Een samenleving zonder racisme tegen zwarten? Die maken we zelf!’. De activiteiten zijn gefinancierd met steun van Oranje Fonds, VSB Fonds en Haëlla Stichting en worden uitgevoerd in het kader van het Fonds op Naam VN Decennium Sociaal.

Het Oranje Fonds heeft met hulp van het Ministerie van SZW het Oranje Fonds op Naam VN Decennium Sociaal opgezet, in het kader van het VN Decennium voor mensen van Afrikaanse afkomst. Uit dit speciale fonds ondersteunen wij sociale initiatieven op het gebied van maatschappelijk welzijn die bijdragen aan de empowerment en inclusie van mensen van oorspronkelijk Afrikaanse afkomst.

Het gaat dan om mensen die zelf of waarvan hun (voor)ouders afkomstig zijn uit Kaapverdië, Suriname, Caribisch Nederland (BES eilanden), Curaçao, Aruba, Sint Maarten of sub-Sahara Afrika. Meer details over het fonds, zie: https://www.oranjefonds.nl/vn-decennium-sociaal-0.

Uitvoering project getiteld ‘Een samenleving zonder racisme tegen zwarten? Die maken we zelf!’